Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Randstad Innovation Fund investeert in Duitse startup Twago - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Randstad Innovation Fund investeert in Duitse startup Twago

Randstad investeert in de Duitse startup Twago. Hiermee breidt het Randstad Innovation Fund zijn portfolio uit na de kapitaalinjectie in het Amerikaanse Gigwalk drie maanden geleden. Via Twago kun je freelancers vinden voor losse opdrachten of jezelf aanbieden aan potentiële opdrachtgevers. Over de hoogte van de investering is niets bekend gemaakt.

De investering in Twago maakt deel uit van de online-strategie van Randstad om technologie gedreven ondernemingen van dichtbij te kunnen bestuderen. Het gaat om bedrijven die doen aan ‘social sourcing, online platforms, mobiele toepassingen, virtual reality, gamification en big data analytics’ Volgens lid van de Raad van Bestuur, Linda Galipeau, heeft markt van online platforms nog steeds ‘veel potentie’. Vooral voor kleine en middelgrote ondernemingen bij het inhuren van freelancers met specifieke vaardigheden.

Siemens Consultants

Twago werd vijf jaar geleden opgericht door Siemens-consultants Gunnar Berning, Maria Lindinger en Thomas Jajeh. Van het drietal is alleen Thomas Jajeh nog actief in het bedrijf. In 2013 moest Twago surseance van betaling aanvragen nadat hun toenmalige investeerder de cel indraaide vanwege belastingfraude. Op het allerlaatste moment vond Twago in Müller Mediën zijn nieuwe investeerder.

Europese markt

Na de komst van Müller Mediën werd de strategie om wereldwijd de concurrentie met Elance en Odesk aan te gaan geschrapt. Beide Amerikaanse concurrenten hebben veel meer geld in kas. Twago concentreert zich nu op de Europese markt. Vooral in Duitsland, Gro0t-Brittannië, Spanje, Italië en Frankrijk. Alhoewel Elance en Odesk nu ook in Europa actief zijn, heeft Twago meer ervaring.

Twago

Volgens Twago zijn er 255.000 free-lancers op hun platform actief met in totaal 50.000 uitgeschreven projecten. Met de projecten zou een totaalbedrag van 250 miljoen zijn gemoeid. Over de investering van Randstad doet Twago geen uitspraken. Een anonieme bron spreekt tegenover Duitslandnieuws van een kleine strategische investering van enkele miljoenen.

Follow @dld_nieuws

Lees de meest recente Duitslandnieuwsbrief

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

 

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.