Ga naar inhoud

Krantenkiosk: 11 miljoen euro zonder te werken, verboden wapenexporten en Crystal Meth bij SPD-parlementariër

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: CEO Schaeffler verdient 11 miljoen euro zonder 1 minuut te werken, verboden wapenexporten naar Colombia, politie vindt Crystal Meth bij SPD-parlementariër die onmiddellijk terugtreedt. Lees het laatste nieuws uit de Duitse ochtendkranten...

Schaeffler

Duitse toeleverancier Schaeffler maakt dure vergissing

Topman Klaus Deller tekende een contract voor drie jaar als nieuwe CEO, maar de eigenaren willen hem toch niet hebben. Zo schrijft Bild op basis van het Manager Magazin Eigenaren Georg Schaeffler (50) en zijn moeder Elisabeth (72) lieten zoveel garanties opnemen dat ze niet onder het beloofde loon uitkomen. De oorzaak voor de late afzegging is niet bekend.

Sig Sauer

Wapens voor Colombia

Door contracten te vervalsen zijn verboden wapenexporten naar Columbia uitgevoerd, ontdekten journalisten van Sueddeutsche Zeitung, NDR en WDR. Sig Sauer leverde pistolen aan een dochterbedrijf in Amerika, maar uit interne documenten blijkt dat er meteen moest worden doorgeleverd aan Colombia. De leiding van het bedrijf ontkent de aantijgingen.

SPD-kamerlid treedt terug

Crystal Meth gevonden in woning van parlementariër

De binnenland-woordvoerder van de SPD in de Bundestag treedt terug. De krant Die Welt schrijft dat de politie op jacht naar een bekende drugsdealer gestuit is op Crystal Meth in de woning van Michaël Hartmann. De politicus zit sinds 2002 in het Duitse parlement. Hij kan tot vijf jaar celstraf veroordeeld worden.

 

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: