Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Bilfinger lijdt onder Energiewende, faalvliegveld krijgt miljard en fiscus aast op ADAC

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Bouwbedrijf Bilfinger stelt de positieve prognoses naar beneden bij en geeft de schuld aan de Energiewende, het Berlijnse vliegveld BER krijgt met een miljard meer lucht en ADAC krijgt een flinke naheffing.

Bilfinger

Bouwconcern Bilfinger verlamd door energiewende

Het management van het Duitse bouwconcern Bilfinger herhaalde in mei nog eens de goede prognoses. Maar nu is alles anders. Bilfinger gaat dit jaar toch geen extra winst maken. Dat komt door de energietak ‘Power’.

BER

Berlijns faalvliegveld mag miljard extra uitgeven

Om het door pech en onkunde achtervolgde nieuwe Berlijnse vliegveld alsnog af te maken, heeft topman Mehdorn 1,1 miljard euro extra nodig. Maandag kwam er groen licht van de raad van toezicht onder leiding van de Berlijnse burgemeester Wowereit, ondanks het feit dat niemand nog durft te zeggen wanneer het vliegveld nu eindelijk kan worden geopend.

ADAC

ADAC moet miljoenen extra betalen aan fiscus

Op de balans van de automobielclub ADAC staat dat er met verzekeringen meer dan 700 miljoen euro is verdiend. De Duitse fiscus  stuurt daarvoor een fikse naheffing. De door schandalen geplaagde vereniging moet hervormen en is nu vooral bezig de winstgevende activiteiten af te bouwen.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: