Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Duitse bedrijven stagneren, vakbonden woedend en Duitsland bepaalt agenda G7

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: De omzet van de 500 grootste bedrijven van Duitsland stagneert, vakbonden reageren woedend op voorgenomen uitzonderingen op het minimumloon en hoe Duitsland de agenda van de G7 wil bepalen.

Omzet

Omzet Duitslands grootste concerns stagneert

De omzet stagneert: voor het eerst sinds 2009 zijn de 500 grootste bedrijven van Duitsland niet meer gegroeid. Maar er zijn blinkende uitzonderingen die de Duitse economie uit het moeras trekken.

Minimumloon

Vakbond woedend over uitzonderingen minimumloon

‘Kiezersbedrog’, ‘zware fout’, ‘lapwerk met gaten’: de vakbonden gaan flink tekeer tegen de voorgenomen uitzonderingen op het ‘algemene minimumloon’. De SPD spreekt daarentegen van een ‘slim wetsontwerp’.

G7

Duitsland wil agenda G7 bepalen

Duitsland is vanaf juli voorzitter van de G7. De agenda voor de komende 12 maanden wordt nu opgesteld. De Duitsers willen aandacht voor structurele hervormingen, regulering van de financiële markt en belastingontwijking.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: