Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Waarde Duits vastgoed stijgt, NRW lijdt onder files en Sigmar Gabriel stoeit met Brussel

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Door de stijgende waarde van vastgoed worden Duitsers op papier steeds rijker, filedeelstaat Noordrijn-Westfalen zucht onder wegwerkzaamheden en minister Gabriel worstelt met Brussel over Energiewende.

Vastgoed

Duitsers op papier steeds rijker dankzij vastgoed

Vastgoed stijgt in veel Duitse regio’s steeds meer in waarde. Dat maakt de Duitsers duidelijk rijker – op papier tenminste.

Noordrijn-Westfalen

Noordrijn-Westfalen zucht onder 180 wegwerkzaamheden

De automobilisten in Noordrijn-Westfalen kunnen op maar liefst 180 plekken hinder ondervinden van wegwerkzaamheden. De files in de aan Nederland grenzende deelstaat zijn lang. Burgers moeten daarom in de toekomst beter over de ‘Baustelle’ op snelwegen geïnformeerd worden. Verkeersminister Michael Groschek (SPD) diende hiervoor deze week een plan in.

Energiewende

Gabriel stoeit met Brussel over Energiewende

De Duitse minister van Economische Zaken Sigmar Gabriel (SPD) valt de Europese Commissie hard aan. Volgens hem wil Brussel de Energiewende met de jongste maatregelen dwarsbomen. Maar dat laat de Commissie zich niet gezeggen.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: