Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Duitsland in de ban van Hollandse 'e-joint' - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Duitsland in de ban van Hollandse ‘e-joint’

'Hollanders brengen de E-joint naar Duitsland'. Duitse kranten en televisiezenders kunnen er de afgelopen dagen niet over uit. Vanuit Duitsland regent het telefoontjes en mailtjes naar de Nederlandse bedenker Menno Contant. Ze tonen interesse maar zijn ook bezorgd of het allemaal legaal is. Duitslandnieuws sprak met de Nederlander die de hype veroorzaakte.

De verkoop van softdrugs in Duitsland is verboden. Daarom spitsten alle Duitse media de afgelopen dagen hun oren. Een e-joint? Alleen Nederlanders kunnen zoiets verzinnen, schrijven de kranten. Tegelijk rijzen de juridische bedenkingen, kan zoiets wel worden toegestaan in Duitsland?

Daarover maakt bedenker Menno Contant van E-njoint uit Delft zich niet zo druk. “We doen niets illegaals, dus het zal wel goed komen”, zegt hij tegen Duitslandnieuws. Dat moet hij wel even uitleggen. Op de e-joint staat namelijk een afbeelding van cannabis, wat suggereert dat het softdrugs bevat. “Er zit ook geen cannabis in, tenminste in de eerste variant de ‘disposable’. Die is in verschillende fruitsmaakjes te krijgen zoals bij een waterpijp.”

Duitse interesse

Een half jaar werkte Contant aan de ontwikkeling van de elektronische verdamper. Sinds hij een paar weken geleden het persbericht de deur uit deed krijgt hij aandacht vanuit ‘Australië tot Noorwegen’. “Maar zeker in Duitsland is de belangstelling groot. Ik heb nu nog 350 ongelezen mails in mijn inbox. Ik wed dat daar een paar Duitse tussen zitten.”

Vanuit Duitsland is de interesse voor de e-joint groot.

Vanuit Duitsland heeft hij inmiddels al 50 serieuze aanvragen van importeurs gehad, zoals een bedrijf uit Hannover dat tankshops bevoorraadt. “Gek genoeg waren het vooral Nederlanders die al zaken doen in Duitsland. Die zien het potentieel eerder.” Contant hoopt dat ze in tabakszaken komen te liggen. “Daar kunnen ze de leeftijd tenminste controleren.”

Verdampen

Contant werkt ook aan andere varianten waar wel cannabis in kan worden gebruikt. “Bij de ‘rechargable’ kan je de vloeistoffen zelf bijvullen. Cannabisgebruikers kunnen daar dus ook eigen gefabriceerde spullen in stoppen, maar dat is niet iets wat wij verkopen.” De derde variant wordt de ‘vaporizer’. “Daarmee kan je droge kruiden verdampen, dat komt dus het dichtste in de buurt van een e-joint.”

Op internet zijn al e-joints te koop, maar die stellen niets voor, zegt Contant. “Ik heb ze allemaal besteld en uitgeprobeerd. Ze smaken naar zeep.” Het verschil zit volgens hem in de verdamper en de vloeistof. “Die hebben we allebei zelf ontwikkeld en ik durf te zeggen dat ze van veel betere kwaliteit zijn.”

Medicinaal

Cannabis bevat het stofje THC wat de gebruiker ‘high’ maakt. “In de e-joint zit dat dus niet. Wat mensen vergeten is dat veel cannabisgebruikers het roken vanwege de geneeskrachtige werking. Dat zit in het CBD-stofje. In samenwerking met het Israëlische bedrijf Tikun Olam ontwikkelen we een vloeistof juist voor die medicinale werking. Dus een extract gemaakt van cannabis en ook met die smaak, maar zonder THC.”

In tegenstelling tot een e-sigaret zit in de e-joint geen nicotine.

Met de e-joint wil Contant  juist de medicinale kant op. “Het zijn mensen met MS, posttraumatische stressstoornissen of ADHD die er baat bij hebben. Zij hoeven niet per se high te worden, maar willen wel de geneeskrachtige effecten van de CBD hebben.” Daarmee blijft Constant dichtbij zijn eigen achtergrond. Als productontwikkelaar werkt hij al jaren in de medische wereld binnen de pathologie en maakte hij vooral hightech oplossingen.

Vrolijk en gezellig

Zelf blowt hij niet. “Maar dit product staat voor mij wel een beetje voor de Nederlandse tolerantie. Het is een knipoog naar de maatschappij, het Hollandse principe: je mag alles doen zolang je de ander er maar niet mee lastig valt.” Dat statement wil Contant zeker maken. “Roken mag niet in de club, verdampen wel. Dus daar zou je de e-joint ook goed tegen kunnen komen. Het heeft vrolijke kleuren. Daarmee geven we ook aan dat het niet illegaal is, het is juist een vrolijk en gezellig ding.”

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: