Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Schaliegasplan bestaat niet, Duitser weigert te pinnen en Haribo gaat halal

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: De omstreden schaliegasplannen bestaan helemaal niet, zegt minister Gabriel. Pinnen of digitaal betalen blijft ongewoon in Duitsland en Duitse retailers ontdekken het halal-keurmerk naar Nederlands voorbeeld.

Schaliegas

Gabriel: ‘Schaliegas-plannen bestaan niet’

In Duitsland ontstond vorige week grote opschudding toen Duitse media meldden dat minister Gabriel tijdens het WK stiekem het omstreden boren naar schaliegas wilde toestaan. Meer dan 300.000 mensen tekenden een petitie. Maar volgens de minister bestaan de plannen helemaal niet.

Contant geld

Twee derde Duitsers betaalt liefste contant

Rond twee derde van de Duitsers betaalt nog altijd het liefste met contant geld. Pinnen of betalen met een creditcard speelt nog nauwelijks een rol in Duitsland. Van mobiel betalen heeft nog niemand gehoord.

Halal

Haribo gaat halal

Wat zit er eigenlijk in de beroemde gummibeertjes van Haribo? Moslims kijken altijd heel precies naar de ingrediënten, of doen hun inkopen in een winkel met alleen halalproducten. Duitse producenten houden naar Nederlands voorbeeld steeds meer rekening met hun moslimklanten. Zo kunnen moslims nu eindelijk ook Haribo-snoepjes kopen met een halalkeurmerk.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: