Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Meerderheid Duitsers voor tolvignet, zolang de buitenlander maar betaalt - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Meerderheid Duitsers voor tolvignet, zolang de buitenlander maar betaalt

De meerderheid van de Duitsers zou een tolvignet accepteren. Zolang ze er maar niet voor hoeven te betalen. Zo'n 52% geeft groen licht wanneer alleen buitenlanders voor een vignet moeten opdraaien. ADAC blijft sceptisch over het idee. De autoclub denkt dat de plannen niet binnen het Europees recht passen en bovendien te weinig zullen opleveren.

De meerderheid van de ADAC-leden vindt de invoering van een tolvignet in Duitsland acceptabel  Maar dan willen ze wel gecompenseerd worden via een lagere wegenbelasting. Op die manier betalen alleen buitenlandse automobilisten een bijdrage.

Respect, meneer de minister

“Wanneer verkeersminister Dobrindt een wetsontwerp op tafel legt die de Duitse automobilisten niet extra belast en tegelijk binnen het Europees recht past en bovendien nog significant extra geld in de schatkist brengt, dan zeggen wij: respect en onze gelukwensen meneer de minister!”, aldus vicevoorzitter van de autoclub Ulrich Becker in Der Spiegel.

De ADAC publiceerde zondag de resultaten van een zelf gehouden peiling onder 2.000 mensen. Daaruit bleek dat 52% van de ondervraagden en zelfs 55% van de ADAC-leden voor de ‘PKW-Maut’ kiest wanneer alleen de buitenlanders hoeven te betalen. Een kwart wijst de plannen van minister Dobrindt (CSU) af.

Blijft ‘dom idee’

“We nemen de keuze van onze leden serieus”, zegt Becker. Maar in principe verandert er niets aan de stellingname van de Duitse ANWB die er nog altijd vanuit gaat dat de wet niet in overeenstemming is met Europees recht. Eerder noemde toenmalig ADAC-voorzitter Peter Meyer tegenover Duitslandnieuws de tol voor buitenlanders ‘een dom idee’.

Duitslandnieuws over PKW-Maut

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: