Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Duitse topmannen niet digitaal, Pofalla krijgt meer macht dan gedacht en economie groeit

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Duitse topmannen weten schrikbarend weinig van de digitale wereld, voormalig vertrouweling van Merkel wordt rechterhand Deutsche Bahn-topman en Bundesbank ziet de economische toekomst zonnig in.

Digitaal

Duitse topmannen moeten digitale wereld nog ontdekken

Met de digitale competenties is het in de Duitse raden van toezicht bij grote bedrijven niet al te best gesteld. Headhunters maken zich er zorgen over.

Pofalla

Vertrouweling Merkel krijgt meer macht dan gedacht

Ronald Pofalla was in het vorige Duitse kabinet een vertrouweling van bondskanselier Merkel. De kabinetschef wilde deze zomer overstappen naar het bedrijfsleven. Hij kreeg een mooie baan in de top van de Deutsche Bahn aangeboden. Maar dat stuitte op heftige protesten, veel mensen waren bang voor belangenverstrengeling. Nu de ergste storm is geluwd waagt Pofalla de overstap toch, hij krijgt zelfs meer invloed dan gedacht. De voormalige rechterhand van Merkel, wordt de rechterhand van topman Rüdiger Grube.

Economie

Bundesbank verwacht verdere groei Duitse economie

De Duitse nationale bank verwacht in haar prognose van juni dat de Duitse economie verder zal groeien. Oorzaak is vooral de toenemende binnenlandse vraag.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: