Ga naar inhoud

Krantenkiosk: vrouwenquotum onhaalbaar, bittere strijd tussen bussen en doden door noodweer in NRW

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Duitse bedrijven hebben moeite om het vrouwenquotum te halen, tussen de langeafstandsbussen is een keiharde prijzenoorlog uitgebroken en noodweer zorgt voor doden en gewonden in Noordrijn-Westfalen (NRW), bij de Nederlandse grens.

Vrouwenquotum

Vrouwen stijgen langzaam op de ladder

Meer vrouwen op topposities. Bijna geen ander mantra wordt zo vaak herhaald als deze. Maar meestal wordt er weinig vordering gemaakt. Vooral de industrie heeft moeite om het zichzelf opgelegde vrouwenquotum te halen.

Langeafstandsbussen

Keiharde prijzenoorlog bij bussen

Sinds de liberalisering van de markt voor langeafstandsbussen in Duitsland, zijn de aanbieders als paddenstoelen uit de grond geschoten. Ze proberen met vechtprijzen klanten uit de trein te halen. Het probleem: op die manier maken ze nauwelijks winst en daar lijdt het reiscomfort onder.

Noodweer Noordrijn-Westfalen

Zeker zes doden door noodweer in Noordrijn-Westfalen

De schade na het heftige noodweer van maandagavond is immens. In Noordrijn-Westfalen zijn zeker 6 doden gevallen, bomen zijn omgewaaid, sporen en wegen zijn versperd. De Rheinische Post houdt een liveblog bij met de laatste informatie.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: