Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Snowden mag niet naar Berlijn, ruzie rond minimumloon en zweten met Pinksteren

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: De Duitse minister van Justitie Maas wil Edward Snowden niet naar Berlijn halen, de Duitse coalitiepartijen ruziën alweer over uitzonderingen voor het minimumloon en waarom de netbeheerders zweten met Pinksteren.

NSA-afluisteraffaire

Duitsland wil Snowden niet naar Berlijn halen

Edward Snowden moet bevraagd worden bij het Duitse onderzoek naar de NSA-afluisteraffaire. Maar over de vraag waar dat moet gebeuren wordt nog heftig gedebatteerd. De Duitse minister van Justitie wil de Amerikaanse klokkenluider in ieder geval niet naar Berlijn halen.

Minimumloon

Regering Merkel steggelt opnieuw over minimumloon

Opnieuw ruziën de coalitiepartijen over het minimumloon dat minister Nahles (SPD) van Werkgelegenheid wil invoeren. CDU-politici willen een aantal uitzonderingen bedingen, maar dat is bij Nahles in het verkeerde keelgat geschoten. ‘Geen uitzonderingen’, stelde ze dit weekend. CDU-vicevoorzitter Thomas Strobl eist dat het minimumloon niet gaat gelden voor bijvoorbeeld aspergsestekers of aardbeienplukkers. Ook de mate waarin de ondergrens in de toekomst zal stijgen staat ter discussie.

Pinksteren

Netbeheerders zweten met Pinksteren

Pinksteren is voor energieconcerns een soort plotselinge regenbui voor de ijscoman. Zojuist stonden de klanten nog in de rij, dan is ineens iedereen verdwenen. Het laat de netbeheerders zweten.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: