Ga naar inhoud

Bayer-topman Dekkers genomineerd als voorzitter Duitse chemiebranche

Bayer-topman Marijn Dekkers is genomineerd om voorzitter te worden van de Duitse brancheorganisatie van de chemische industrie (VCI). De Nederlander maakt het meeste kans om vanaf september de spreekbuis van de Duitse chemiesector te worden. Na de auto- en metaalindustrie is chemie de belangrijkste sector in Duitsland.

De Nederlandse topman van Bayer Marijn Dekkers wordt volgens ingewijden de nieuwe voorzitter van brancheorganisatie VCI. Het Verband der Chemischen Industrie heeft de Nederlander in april al genomineerd voor de functie, zo vertelde een woordvoerder donderdag. In juli stuurt de organisatie de nominatie naar de leden tegelijk met een uitnodiging voor de ledenvergadering in Frankfurt eind september.

Spreekbuis

Dekkers maakt de meeste kans om de spreekbuis te worden van de Duitse chemiebranche te worden en Merck-topman Karl-Ludwig Kley voor die functie op te volgen, schrijft de FAZ. De tweejarige ambtsperiode van Kley loopt in september af.

Dekkers kan de spreekbuis worden van de Duitse chemiebranche.

Derde sector van Duitsland

De chemiebranche is de derde grootste sector van Duitsland. Alleen de auto- en metaal-industrie zijn groter. De VCI behartigt de belangen van 1.650 chemiebedrijven. In totaal werken er 440.000 mensen in de branche.

Duitslandnieuws over Nederlandse ceo’s in Duitsland

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: