Ga naar inhoud

Universiteiten van Twente en Münster gaan nauwer samenwerken

De universiteit Twente gaat nauwer samenwerken met de universiteit van Münster. Dinsdagmiddag werd een ‘framework of joint professorship’ ondertekent. Daarmee kunnen de universiteiten hoogleraren bij elkaar aanstellen, zo meldt universiteitsblad UT. De universiteiten zeggen door de samenwerking onderzoeken beter op elkaar te kunnen aansluiten.

De beide universiteiten konden nu al hoogleraren uitwisselen voor gastcolleges, maar met de ondertekening van dinsdagmiddag gaan de universiteiten een stap verder, meldt het universiteitsblad UTHoogleraren draaien dan ook formeel mee in de organisatie en kunnen meedoen aan het onderzoek op de andere universiteit.

Onderzoek sluit op elkaar aan

Hoe vaak en welke hoogleraren uit Enschede daadwerkelijk met de Westfaalse Wilhelms-Universiteit in Münster gaan samenwerken, moet de komende maanden duidelijk worden. Gedacht wordt aan één dag in de week of één dag per twee weken.

Vorige week bezocht het Nederlandse koningspaar nog Münster. Hier worden ze geflankeerd door studenten van de universiteit en minister-president Hannelore Kraft van Noordrijn-Westfalen.

Hoofd internationalisering Sander Lotze van de universiteit Twente zegt tegen UT dat zowel Enschede als Münster baat heeft bij de samenwerking. “Münster is de dichtstbijzijnde universiteit ten opzichte van Enschede en vice versa. We doen onder meer onderzoek op het gebied van nano dat complementair aan elkaar is. We kunnen kennis van elkaar opdoen en ons samen profileren. De samenwerking maakt bovendien de kans op het krijgen van EU-gelden groter.”

Nederlands

Aan de universiteit van Münster bevindt zich ook de grootste faculteit Nederlands in Duitsland, met onder meer het Zentrum für Niederlande-Studien, het Institut für Niederländische Philologie en de Bibliothek im Haus der Niederlande.

Meer van Duitslandnieuws

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: