Ga naar inhoud

Krantenkiosk: omzet auto-industrie groeit, VW zamelt miljarden in voor Scania en het succes van rebelse Sixt

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: de omzet van Duitse autofabrikanten groeit ondanks dat consumenten de hand op de knip houden, VW zamelt miljarden in voor de overname van Scania en rebelse Sixt schudt autoverhuurbranche op.

Auto-industrie

Duitse autofabrikanten zien omzet groeien

Dat de gewone consument de hand op de knip houdt als het gaat om de aanschaf van een nieuwe auto, lijkt de Duitse autofabrikanten niet te deren. Het komt vooral doordat er extra lease-auto’s zijn verkocht. Toch profiteren niet alle fabrikanten van deze trend.

Scania

VW zoekt miljarden voor overname Scania

Om dochter Scania geheel te kunnen overnemen, zamelt Volkswagen miljarden in. Institutionele aandeelhouders moeten voor het geld zorgen. Nu al heeft de fabrikant een meerderheidsbelang in de vrachtwagenbouwer. 

Sixt

Hoe Sixt de autoverhuur opschudt

Dankzij de opvallende reclamecampagnes geldt Sixt als een brutale rebel tussen de Duitse autoverhuurders. Dit imago blijft kleven aan het bedrijf dat intussen ook contacten zoekt met traditionele bedrijven.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: