Ga naar inhoud

Krantenkiosk: BMW ontneemt personeel extraatjes, roestende bruggen en laagste inflatie in 4 jaar

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: BMW wil personeel extraatjes ontnemen en daarmee banen behouden, ADAC zet de slechtste bruggen van Duitsland op een rij en de inflatie is gedaald naar de laagste stand in 4 jaar.

BMW

BMW wil jaarlijks 100 miljoen besparen

BMW-werknemers moeten afzien van extra’tjes zoals de betaalde pauze, maar als tegenprestatie gaan er geen banen verloren. Op die manier wil de Beierse autofabrikant jaarlijks 100 miljoen euro besparen op personeelskosten. Ook bekijkt BMW hoe rendabel bepaalde vestigingen zijn.

Infrastructuur

De slechtste bruggen van Duitsland

De bruggen van Duitsland rotten en roesten weg wegens achterstallig onderhoud. ADAC onderzocht welke bruggen er het ergste aan toe zijn en bekeek 30 bruggen in 10 steden. De toestand blijkt zorgelijk, bijvoorbeeld in Lübeck waar 3 bruggen dringend gerenoveerd moeten worden.

Inflatie

Laagste Duitse inflatie in vier jaar

De inflatie in Duitsland is in mei naar het laagste niveau gedaald in vier jaar. Als deze tendens zich in de hele eurozone laat zien, heeft de ECB een reden meer om de rente te laten dalen.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: