Ga naar inhoud

Samwer-broers overwegen beursgang met durfkapitalist Rocket Internet

De Duitse Samwer-broers willen volgens de Financial Times naar de beurs met hun start-up incubator en durfkapitalist Rocket Internet. De Berlijnse geldschieters achter onder meer webwinkel Zalando zouden ook nog andere financieringsopties overwegen. Enkele banken zijn al bezig om de mogelijke beursgang te onderzoeken.

De Berlijnse e-commerce durfkapitalist Rocket Internet van de gebroeders Samwer plant volgens de Financial Times een beursgang waarmee enkele miljarden zijn gemoeid. De eigenaars hebben volgens de krant al de banken Morgan Stanley, JP Morgan en Berenberg ingeschakeld om een dergelijke stap aan de beurs van Frankfurt uit te werken.

Een optie

Rocket zou daarbij op 3 tot 5 miljard euro gewaardeerd worden. Het bedrijf met onder meer een kantoor in Amsterdam was nog niet bereikbaar voor commentaar. Financial Times zegt het nieuws te hebben opgepikt bij niet nader genoemde bronnen binnen het bedrijf. Die zouden ook hebben gezegd dat het slechts één van de opties is voor Rocket waarmee het zich wil financieren.

De broers Oliver (links) en Marc Samwer (rechts) flankeren hier Konstantin Sixt.

Rocket werd in 2007 opgericht. De holding kopieert succesvolle verdienmodellen op internet en brengt ze in andere landen op de markt. Achter Rocket zitten de broers Oliver, Marc en Alexander Samwer. Ze horen tot de meest prominente internetondernemers van Duitsland.

Hun carrière begon eind jaren ’90 toen ze de Duitse marktplaats Alando oprichtten en later met hoge winst aan Ebay verkochten. Met ringtone-aanbieder Jamba herhaalden ze dat kunstje. Sinds 2008 steken ze via Rocket geld in de online kledingwinkel Zalando. Ook voor dat bedrijf overwegen ze een beursgang.

Duitslandnieuws over e-commerce

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: