Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Car2Go mislukt bij Britten, protest rond minimumloon en pr-storm raakt Berlijns faalvliegveld

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: De carsharingdienst Car2Go van het Duitse Daimler is mislukt in Groot-Brittannië, vakbonden vinden dat er geen uitzonderingen mogen worden gemaakt bij het algemeen minimumloon en de perfecte PR-ramp van het Berlijnse vliegveld.

Car2Go

Britten willen geen Duitse carsharing

Het was het proberen waard, maar de Britten kunnen duidelijk niet zonder hun eigen auto. Daimler stopt met de carsharingdienst Car2Go op het eiland. In landen als de VS, Nederland en Duitsland werkt het model veel beter.

Minimumloon

Vakbonden boos over uitzonderingen minimumloon

Iedere Duitser heeft straks recht op het algemeen minimumloon. Iedere Duitser? Nee, door compromissen zijn er uitzonderingen gemaakt voor jongeren en langdurig werklozen. Dat maakt onder meer de vakbonden boos. Ze maken nu samen een vuist tegen deze in hun ogen oneerlijke uitzondering.

BER

Schandalen Berlijns faalvliegveld vormen perfecte storm

Bijna wekelijks duikt er een nieuw schandaal op rond het Berlijnse faalvliegveld BER. Ditmaal gaat het om corruptie en zo groeit het uit tot een perfecte storm, Kan vliegvelddirecteur Mehdorn de nieuwe klap wel aan? De belangrijkste toezichthouder en burgemeester van Berlijn zit intussen in China.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: