Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Solarbranche verliest helft banen, Audi erkent fout verleden en Berlijn vreest woningnood

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: De Duitse zonnepanelenbranche dreigt vast te lopen en verloor afgelopen jaar de helft van de banen, Audi erkent fout oorlogsverleden en Berlijn vreest woningnood na het mislukken van het Tempelhof-referendum.

Zonne-energie

Duitse solarbranche verliest helft banen

Duurzame energie geldt in Duitsland al jaren als een banenmotor, maar vorig jaar daalde het aantal banen. Dat licht vooral aan de solarbranche. Daar ging de helft van de banen verloren. Het heeft alles te maken met het feit dat zonnepanelen in Duitsland steeds minder rendabel zijn.

Audi

Audi had eigen concentratiekamp

Audi moet de eigen bedrijfsgeschiedenis herschrijven. Volgens een recent zelfonderzoek, was de voorloper van de Beierse autofabrikant dieper verstrikt in het systeem van de nationaal-socialistische dwangarbeid dan tot nu toe was aangenomen. De SS richtte speciaal voor ‘Auto Union’ een concentratiekamp in.

Woningnood

Berlijn vreest woningnood na mislukt referendum Tempelhof

De Berlijnse bevolking koos afgelopen zondag in een referendum vol overtuiging tegen het deels laten bebouwen van vliegveld Tempelhof. Velen zagen hun stem ook als een protest tegen de stijgende huurprijzen in de Duitse hoofdstad. Maar het tegenovergestelde dreigt te gebeuren. De beslissing dreigt het gebrek aan betaalbare woningen alleen maar te vergroten.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: