Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Bosch Siemens probeert tij te keren met leasing van wasmachines - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Bosch Siemens probeert tij te keren met leasing van wasmachines

Mensen die geen wasmachine of koelkast kunnen kopen, willen hem misschien wel leasen. Met dat idee hoopt de tak huishoudelijke apparaten van Bosch Siemens (BSH) de dalende omzet te keren. Het bedrijf met vestigingen in Nederland heeft zelfs al een prijskaartje in gedachten.

Na de grootste winstdaling in tien jaar gooit de fabrikant van huishoudelijke apparaten Bosch Siemens (BSH) het over een andere boeg. Klanten die opzien tegen het kopen van een wasmachine of een koelkast kunnen er straks ook eentje leasen.

Abonnement op je koelkast

“Waarom zou je geen abonnement kunnen afsluiten op een koelkast?”, vraagt directeur Karsten Ottenberg zich af in een persbericht. Op dit moment worden al huishoudelijke apparaten voor leasing aangeboden.  Een goede wasmachine kost per maand zo’n 20 euro. Klanten lopen dan niet het risico op te draaien voor hoge reparatiekosten. BSH wil dit nu zelf gaan doen.

De BSH-fabriek in Nauen, Duitsland.

Een projectteam binnen Bosch Siemens werkt aan nieuwe verdienmodellen. Een van de basisideeën waaraan het team werkt is dat het bedrijf naast het leveren van een apparaat ook service en dienstverleningen kan aanbieden. In 2013 draaide het concern – dat een verkoopafdeling heeft in Nederland – nog een omzet van 10 miljard euro, binnen tien jaar moet dat resultaat verdubbeld zijn.

Drastische terughaalactie

De directie heeft een moeilijk jaar achter de rug. In 2013 daalde de omzet fors doordat het bedrijf de grootste terughaalactie in de eigen geschiedenis moest uitvoeren. Vijf miljoen wasmachines die tussen 1999 en 2005 gemaakt waren, konden in brand vliegen. De operatie kostte het bedrijf tientallen miljoenen, wat de winst deed uitkomen op 308 miljoen euro tegenover 466 het jaar ervoor.

Trommels in de BSH-fabriek.

BSH is sinds 1967 een gelijke samenwerking tussen Bosch en Siemens. Dat laatste bedrijf denkt er over na zijn aandeel te verkleinen. BSH denkt dat de winst voor dit jaar al wel weer kan stijgen doordat een vaste lasten wegvalt. Wel zijn er zorgen rond de spanningen in Oekraïne, wat een negatief effect kan hebben op het bedrijfsresultaat.

Duitslandnieuws over Duitse industrie

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: