Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Amazon blijft grootste, Terium heeft hoop en Merkel niet bang voor Amerikaanse chloorkip

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Amazon blijft onbedreigd de grootste webwinkel van Duitsland, de Nederlandse RWE-topman Peter Terium ziet lichtpuntjes aan de horizon voor energieconcerns en Merkel bezweert angst voor chloorkippen.

E-commerce

Amazon blijft onbedreigd grootste webwinkel in Duitsland

De Amerikaanse webwinkel Amazon laat in Duitsland alle concurrenten ver achter zich. De omzet steeg in 2013 opnieuw. Alleen een beursgang van concurrent Zalando zou dit jaar nog voor een domper kunnen zorgen.

Peter Terium

Terium ziet lichtpuntjes aan de horizon

RWE-topman Peter Terium probeert ondanks alle negatieve berichten positief in de toekomst te kijken. “We maken ons nu al minder zorgen dat de energieprijs nog verder dalen zal”. Het tweede grootste energieconcern van Duitsland wil zich meer richten op dienstverlening, wat de winst niet ten goede zal komen. “Bescheidenheid is ook een deugd”, aldus Terium.

Vrijhandelsakkoord

Merkel vreest de Amerikaanse chloorkip niet

Veel Duitsers zijn sceptisch over het voorgenomen vrijhandelsakkoord met de Verenigde Staten. Onterecht, zegt bondskanselier Merkel: chloorkippen zullen nooit in Duitse schappen liggen. Volgens haar moet er eerder rekening worden gehouden met Europese concurrenten voor Google of Apple.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: