Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Vrouwen hebben tweede baan nodig, armoede ouderen dreigt en vechten om Tempelhof

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Vrouwen zijn in Duitsland veel vaker aangewezen op een tweede baantje dan mannen, de OESO waarschuwt Duitsland voor een toenemende armoede onder ouderen en in Berlijn wordt gevochten om voormalig vliegveld Tempelhof.

Minijob

Vrouwen hebben vaak twee baantjes nodig

Terwijl het in Duitsland met de mannelijke lageloners een stukje beter gaat, blijkt uit onderzoek dat veel vrouwen onvrijwillig een tweede baantje nodig hebben om rond te komen. Ze zijn er vaak op aangewezen na een scheiding.

Ouderenarmoede

OESO: Duitsland krijgt probleem met ouderenarmoede

De secretaris-generaal van de OESO Gurría waarschuwt Duitsland voor de toenemende armoede onder ouderen. De situatie wordt volgens hem steeds schever.

Tempelhof

Laatste gevecht voor Tempelhof

Berlijn wil het voormalige vliegveld Tempelhof in het midden van de stad deels bebouwen. Voorstanders en tegenstanders mogen er zondag over stemmen tijdens een referendum als ze ook stemmen voor de Europese Parlementsverkiezingen. Volgens diverse peilingen spant het er om en kan het dubbeltje beide kanten op vallen. Activisten willen de uitgestrekte vlakte behouden als park waar veel mensen fietsen, vliegeren en picknicken.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: