Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Beter imago Duitsland, geen bijstand voor buitenlanders en belastingen komen niet bij staat

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Duitsland klimt op de internationale ranglijst van industrielanden, Merkel vindt dat EU-burgers die in Duitsland geen werk kunnen vinden geen recht hebben op bijstand en belastinginkomsten belanden niet bij de staat.

Concurrentiepositie

Imago Duitsland beter dan ooit

Nog altijd zijn de VS het land met de beste concurrentiepositie van de wereld. Maar Duitsland klimt op de wereldranglijst van de 9e naar de 6e plek. Vooral dankzij het verrassend goede imago van de Duitse economie. Nederland blijft stabiel op de 14e positie.

Bijstand

Merkel: Geen bijstand voor EU-burgers

Angela Merkel zet vlak voor de verkiezingen bijstandsmisbruik door buitenlanders op de agenda. In een interview keert de bondskanselier zich tegen Europa als ‘sociale unie’. EU-burgers die in Duitsland werk zoeken, zouden niet in aanmerking mogen komen voor bijstand.

Belastingen

Duitse staat profiteert weinig van extra belastinginkomsten

Volgens schattingen vallen de inkomsten uit belastingen dit jaar voor de Duitse federale staat toch tegen. En dat terwijl het ministerie van Financiën juist record op record meldt. Reden ervoor is dat vooral deelstaten en gemeenten op meer geld kunnen rekenen, de staat profiteert het minste mee. Wel tonen de extra inkomsten aan dat er meer mensen werk hebben dan ooit.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: