Ga naar inhoud

Nederlandse bureaus mogen een stukje Berlijn opnieuw vormgeven

De twee Nederlandse adviesbureaus OKRA en Witteveen + Bos mogen een stuk van de Berlijnse wijk Kreuzberg aanpakken. Ze bedenken een stedenbouwkundig en een landschapsarchitectonisch concept dat de basis moet vormen voor een gedetailleerder plan. Het doel is dat het 23 hectare grote stuk wordt verbeterd en meer leefbaar wordt voor de omgeving.

De landschapsarchitecten van OKRA en ingenieursbureau Witteveen+Bos mogen een plan uitwerken om een stuk van de Berlijnse wijk Kreuzberg opnieuw in te richten. Dat meldt De Architect. Voor het gebied rond Mehringplatz en Blücherplatz gaan de bureaus een stedenbouwkundig en landschapsarchitectonisch concept bedenken. De stad Berlijn gunt een parallelle opdracht aan het Berlijnse bureau Klaus Theo Brenner Stadtarchitektur en Karo-Architekten uit Leipzig.


Grotere kaart weergeven

Het gebied rond de Mehringplatz en Blücherplatz in Kreuzberg, Berlijn.

Workshops

De adviseurs moeten samen met de buurtbewoners plannen maken die dit deel van Berlijn zullen verbeteren. Om een breed gedragen stedenbouwkundig concept te krijgen, wordt een workshopproces doorlopen met teams van stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten en wegontwerpers.

Op basis van de resultaten zal de stad Berlijn in afstemming met de het stadsdeel Friedrichshain-Kreuzberg verdere stappen zetten om deze omgeving aan te pakken. Resultaten van het project worden in oktober op een tentoonstelling in Berlijn gepresenteerd.

Duitslandnieuws over bouwen

 

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: