Ga naar inhoud

Krantenkiosk: IMF eist investeringen van Duitsland, FAZ diep in het rood en huurbaas Eneco voor de rechter

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Duitsland moet bruggen bouwen in plaats van hogere pensioenen te betalen, zegt het IMF. De FAZ duikt dieper in de rode cijfers en de huurbaas van het hoofdkantoor van Eneco staat terecht voor miljoenenfraude.

IMF

IMF vindt dat Duitsland Autobahn moet renoveren

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gooit de knuppel in het Duitse hoenderhok. In plaats van praten over een lagere pensioenleeftijd of hogere pensioenen voor moeders zouden de Duitsers er volgens het fonds beter aan doen extra miljarden te investeren in de afbrokkelende Autobahn en broze bruggen. Het zou de groei in Europa een zetje kunnen geven.

FAZ

FAZ duikt dieper in rode cijfers

De Frankfurter Allgemeine Zeitung blijft verlies draaien. De gerenommeerde Duitse krant schrijft volgens Handelsblatt verliezen af tegen de 10 miljoen euro. Maar het management toont zich vechtlustig.

Wölbern

Proces tegen huurbaas Eneco begonnen

Het proces tegen fondsmanager Heinrich Maria Schulte van Wölbern Invest uit Hamburg is maandag begonnen. De inmiddels failliete huurbaas van onder meer het hoofdkantoor van het Nederlandse Eneco en kantoren van Dura Vermeer, Siemens en Bosch, wordt verdacht van vastgoedfraude. Hij zou 150 miljoen euro hebben verduisterd waarvan zeker 40.000 beleggers de dupe zijn geworden.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: