Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Update: Vion bevestigt verkoop Duitse worstafdeling aan Beierse investeerder - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Update: Vion bevestigt verkoop Duitse worstafdeling aan Beierse investeerder

[UPDATE] De Nederlandse vleesverwerker Vion verkoopt een deel van zijn Duitse vestigingen. Koper is investeerder Paragon Partners uit München. Vion heeft de verkoop inmiddels bevestigd maar wil niet vertellen voor hoeveel geld de tak verkocht is. Het noodlijdende vleesconcern krijgt met de verkoop meer vlees op de botten en kan zich beter concentreren op het slachten.

Het is volgens de Süddeutsche Zeitung de tweede grote overname  door de Beierse geldschieter Paragon Partners in een week tijd. Eerder werd de uitgeversgroep ‘Weltbild’ ingelijfd. Vion bevestigt nu in een persbericht dat de deal vrijdag is gesloten. Over de prijs willen beide partijen geen mededelingen doen.

Worst en schnitzels

De Duitse tak Convenience Retail produceert worst, ham, schnitzels, frikadellen (gehaktballen, niet te verwarren met de Nederlandse frikandel), en vegetarische producten. De Duitse Convenience Retail-activiteiten bestaan uit 7 productievestigingen, 29 filialen, 9 verscentra en 3 vleesmarkten in plaatsen als München, Chemnitz, Hammelburg en Traunstein. Ze produceren er de merken Lutz, Weimarer, Nocker, Artland, Vegetaria en Heiter – Ihr Rheingauer Metzger verkocht. De totale omzet van deze tak komt neer op zo’n 435 miljoen euro.

De deal werd vrijdag beklonken, waarna  direct de belangrijkste klanten, de grote supermarktketens en discounters geïnformeerd werden. Als minderheidsaandeelhouders doen ook Jürgen Abraham en Norbert Barfuß mee met de deal. De kopers gaan de Duitse retail-tak van Vion samenvoegen en ze als onderdeel van het in Duitsland bekende merk Lutz Fleischwaren voortzetten.

Het hoofdkantoor van Vion in Boxtel.

In de etalage

Vion Food had de Duitse worst- en vleeswarentak al afgelopen september in de etalage gezet. Het bedrijf heeft als grootaandeelhouder de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) en wil zich meer concentreren op de slachtproductie. Vion slacht in Duitsland per jaar zo’n 900.000 runderen en 10 miljoen varkens en is daarmee achter Tönnies Lebensmittel de grootste slachter van Duitsland.

Vion op dieet

Vion moet dringend afslanken, nadat het bij het uitbreken van de financiële crisis veel geld verloor met enkele zware overnames in Groot-Brittannië. Met de verkoop van enkele onderdelen moet het Nederlandse concern weer meer lucht voor zichzelf verschaffen. In oktober werd de meest winstgevende divisie van het bedrijf Vion Ingredients al verkocht aan een Amerikaanse concurrent voor 1,6 miljard euro. Toen werd ook de tak Convenience Retail in de etalage gezet.

Duitslandnieuws over de vleesindustrie:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: