Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Sjeik grootste aandeelhouder Deutsche Bank, bod van Siemens en oneerlijk pensioenplan

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Sjeik van Qatar wordt grootste aandeelhouder van Deutsche Bank, Siemens komt deze week met een serieus bod op de Franse concurrent Alstom en Duitse pensioenplannen volgens werkgevers 'oneerlijkste idee in decennia'.

Deutsche Bank

Sjeik van Qatar stapt in bij Deutsche Bank

Het emiraat van Qatar koopt 6% van de aandelen van Deutsche Bank, dat is een kwart van de nieuwe aandelen die de bank uitgeeft. Daarmee groeit het eigen vermogen van de bank met 8 miljard euro en wordt de sjeik van Qatar de grootste aandeelhouder. Critici vrezen dat op lange termijn meer geld nodig zal zijn. De bank reserveert in elk geval nu al miljarden voor rechtszaken.

Siemens

Siemens komt deze week met officieel bod op Alstom

Siemens werkt aan een verbeterd bod op het Franse industrieconcern Alstom. Volgens insiders wordt nog deze week een officiële offerte voorgelegd.

Pensioenleeftijd

Duitse pensioenplan ‘oneerlijkste idee in decennia’

De belangrijkste sectoren van de Duitse industrie eisen dat de regering Merkel stopt met het doorzetten van de nieuwe pensioenplannen. Minister Nahles van Arbeid (SPD) wil de pensioenleeftijd in sommige gevallen terugbrengen naar 63 jaar. Volgens vertegenwoordigers van de metaal- en chemiebranche zijn die plannen te duur en oneerlijk.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: