Ga naar inhoud

BMW wil mogelijk vanaf 2016 nieuwe Mini in Born laten maken

BMW lanceert in 2016 een nieuw Mini-model, dat naar alle waarschijnlijkheid bij Nedcar in Born zal worden gebouwd. Volgens Automotive Management vertelde Benedikt Hartmann - bij BMW belast met het VDL/Nedcar-project - dat deze week tijdens het Automotive Industry Event van Deloitte. Dat kan voor Limburg nog eens duizend extra banen opleveren.

Hartmann wilde niet zeggen om wat voor soort model het zou gaan, maar op basis van de presentatie is het aannemelijk dat het een 4×4 of hybride wordt. Voor volgend jaar staat de bouw van een Mini Cabrio op de planning.

Hartmann liet de productieplannen doorschemeren tijdens zijn presentatie over de samenwerkingen die BMW sluit voor de productie van auto’s.

Vlnr: Klaus Draeger (BMW), Wim van der Leegte (ceo VDL Groep) en Jan Mooren (directeur VDL Groep) maakten in februari bekend dat de Mini Hatch in Born wordt geproduceerd.

Nederlanders zijn ‘digiminded’

Nederland is voor BMW een interessant land omdat het een goede infrastructuur heeft en veel toeleveranciers heeft die werken voor OEM’s, een bedrijf dat producten levert ten behoeve van een merkleverancier. Volgens Hartmann zijn Nederlanders erg digiminded, wat betekent dat nieuwe technologieën zoals head-up displays snel worden geadopteerd. “Zo’n instelling geeft een boost aan innovaties. Daarnaast stimuleert het overheidsbeleid nieuwe aandrijftechnologieën.”

Medewerkers van VDL/Nedcar restaureerden een Austen Seven uit 1959 toen bekend werd dat de Mini naar Born kwam.

Volgens Dagblad De Limburger betekent het nieuwe contract – dat binnen drie maanden zou worden getekend – duizend extra banen voor de fabriek in Born. Woordvoerder Nadia Landerloos van VDL/Nedcar zegt dat het bedrijf geen uitspraken doet over contractbesprekingen. “Het is aan onze klanten om daar iets over te zeggen. Er is in ieder geval nog geen contract getekend.”

BMW blij met VDL

Eerder liet BMW al aan Duitslandnieuws weten blij te zijn met VDL. “VDL is een zeer betrouwbare partner voor BMW”, vertelde bestuurder Harald Krüger bij de presentatie van de jaarcijfers. Van der Leegte liet Krüger die bij BMW verantwoordelijk is voor alle productie en logistieke planning de hele familie ontmoeten, tot groot plezier van de BMW-bestuurder. “En ja, ook zijn zoon heb ik leren kennen. Die was erbij. Net als zijn dochter.”

Duitslandnieuws over BMW:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: