Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Proef met laadstations, faalvliegveld gered en vrees voor Amerikaanse chloorkip

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Tussen München en Berlijn komen 8 laadstations die elektrische auto's in een half uurtje kunnen opladen, het Berlijnse faalvliegveld is gered van een faillissement en Rewe-baas vreest Amerikaanse chloorkippen na handelsakkoord.

Laadstations

Laadstations tussen München en Berlijn

Het houdt de meeste Duitsers tegen om een elektrische auto aan te schaffen; de beperkte actieradius. Om in die zorgen tegemoet te komen zetten enkele bedrijven samen met de Duitse overheid snellaadstations neer, waar auto’s in een halfuurtje worden opgeladen. De eerste proef wordt gedaan tussen München en Berlijn met acht stations.

BER

Faalvliegveld Berlijn van voortijdig faillissement gered

Vol tegenzin heeft de Duitse regering het falende Berlijnse vliegveld BER van een voortijdige ondergang gered. In de Bondsdag werd nog eens 26,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het miljardenproject. Nog altijd is niet zeker wanneer het vliegveld geopend kan worden en of het bij deze extra kosten blijft. De druk op de planners neemt nog meer toe.

Chloorkippen

Duitse supermarkt vreest chloorkippen uit de VS

Alain Caparros, baas van de Duitse supermarktketen Rewe, waarschuwt voor het uithollen van de hoge Europese eisen voor levensmiddelen om het vrijhandelsakkoord met de VS tot stand te laten komen. Hij bekritiseert de stiekeme werkwijze van de EU en vreest dat er straks Amerikaanse chloorkippen in Duitse schappen liggen.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: