Ga naar inhoud

Farmaceut Bayer verkoopt vaatziektentak aan Amerikaanse concurrent

Het Duitse chemie- en farmaceutische concern Bayer uit Leverkusen verkoopt voor bijna een half miljard dollar een bedrijfsonderdeel aan een Amerikaanse concurrent. Het gaat om een tak dat medicijnen maakt voor vaatziekten. De verkoop past in de aanpassing van de bedrijfsstrategie van de Nederlandse topman Marijn Dekkers.

Bayer verkoopt het bedrijfsonderdeel met producten voor de behandeling van vaatziekten voor 415 miljoen dollar aan het Amerikaanse medicijntechniek-concern Boston Scientific. Bayer wil zich in de toekomst binnen de afdeling Medical Care meer concentreren op de gebieden radiologie en diabetes, zo luidde het commentaar van het bedrijf donderdag.

Kartel

De verkoop van het bedrijfsonderdeel met een jaaromzet van 120 miljoen dollar moet nog door de kartelwaakhond in de Verenigde Staten goedgekeurd worden. Bayer verwacht de transactie deze zomer te kunnen afronden.

Duitslandnieuws over Bayer

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: