Ga naar inhoud

Krantenkiosk: 3D-printen voor iedereen, Dekkers op overnamepad en de to-do-list van Volkswagen

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: In Oldenburg verkoopt een winkel 3D-printers voor de gewone man. De Nederlandse Bayer-topman Marijn Dekkers is op overnamepad en de ceo van Volkswagen Martin Winterkorn legt de aandeelhouders zijn to-do-lijst voor.

3D-printers

3D-printers voor de gewone man uit Oldenburg

De 3D-printer moet niet voorbehouden blijven aan onderzoekers en nerds op een zolderkamer. Dat vinden ze bij de eerste 3D-printerwinkel van Duitsland in Oldenburg. Bij iGo3D is er al een instapmodel vanaf 950 euro te koop. Het start-upteam vindt de nieuwe technologie een technische revolutie.

Bayer

Bayer-baas Marijn Dekkers op overnamepad

De Nederlandse bestuursvoorzitter Marijn Dekkers wil van Bayer de nummer één ter wereld maken op het gebied van receptvrije medicijnen. Vorige week kocht het Duitse concern deze tak van Merck & Co uit de VS. Maar wat nu? Ondanks de schaarse mogelijkheden is Dekkers op overnamepad.

Volkswagen

De to-do-list van VW-baas Winterkorn

VW-topman Martin Winterkorn moet dinsdag op de aandeelhoudersvergadering een aantal vragen voorleggen aan zijn aandeelhouders. Ook onaangename punten mogen ter spraken komen. Wat is de to-do-list van Martin Winterkorn?

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: