Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Nedersaksen wil schaliegas, ADAC moet hervormen en betere spoorverbinding met havens

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: De Duitse regering verbood het boren naar schaliegas, in Nedersaksen willen ze het toch proberen, de ADAC krijgt orders uit Berlijn om radicaal te hervormen en Duitsland trekt 300 miljoen uit om havens beter te verbinden met goederentreinen.

Schaliegas

Nedersaksen zet schaliegas op de agenda

Voor de Duitse regering is het een taboe, maar in de aan Nederland grenzende deelstaat Nedersaksen wil de lokale regering het boren naar schaliegas op de agenda zetten. Ook moet er meer gewoon gas gewonnen worden.

ADAC

Berlijn wil dat ADAC grondig hervormt

Verkeersveiligheid, pech- en reddingshulp – dat zijn de kerncompetenties van de door schandalen geplaagde automobielclub ADAC. De minister van Verkeer Alexander Dobrindt (CSU) wil dat de Duitse zus van de ANWB zich hierop gaat bezinnen.

Havens

300 Miljoen om havens met spoor te verbinden

De Duitse minister van Verkeer Alexander Dobrindt (CSU) wil met een pakket van 300 miljoen euro op de groeiende goederenomslag in de Duitse havens reageren. Meer goederen zouden hierdoor straks per spoor vervoerd kunnen worden.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: