Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Bilfinger niet meer ondergronds, FDP zakt weg en Duitse miljardairsfamilie achter koffiedeal

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Het Duitse bouwconcern Bilfinger wil af van de poot voor ondergronds bouwen, de liberale FDP moeten net als Opel 'Umparken im Kopf', en Duitse miljardairsfamilie achter koffiedeal met Douwe Egberts en Jacobs.

Bilfinger

Bilfinger wil af van ondergrondse bouw

De Duitse bouwgigant Bilfinger wil af van tak voor ondergrondse bouw. De poot met duizenden werknemers staat in de verkoop omdat het bedrijf uit Mannheim zich meer op ingenieursdiensten wil concentreren. De tak was afgelopen jaar 800 miljoen euro waard.

FDP

Duitse liberale FDP zakt verder weg

Toen de Duitse autofabrikant Opel een tijdje geleden in een crisis verkeerde, kwam het bedrijf met de campagne ‘Umparken im Kopf’. Precies dat moeten de noodlijdende liberalen van de FDP ook doen, zegt vice-voorzitter Kubicki. Volgens hem is zijn partij in de bewustwordingsfase sinds de FDP in september uit de Bondsdag werd gestemd. Intussen komen de Europese Parlementsverkiezingen dichterbij en schommelen de liberalen rond de 3 en 4% in de peilingen.

Douwe Egberts

Duitse miljardairsfamilie smeedt koffiegigant

Een deal van meer dan 5 miljard dollar maakt het mogelijk: binnenkort komen de bekende koffiemerken als Jacobs, Douwe Egberts, Senseo en Tassimo onder één dak. Achter die deal zit een Duitse miljardairsfamilie.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: