Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Opel zet in op Rusland, DB ontevreden met Schenker en Burger King ontslaat manager

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Oekraïnecrisis of niet, de Duits-Amerikaanse autofabrikant Opel zet zijn kaarten op Rusland, Deutsche Bahn is ontevreden over dochter Schenker Logistics en Burger King vervangt manager na schandalen.

Opel

Opel zet zijn kaarten op Rusland

Rusland zal in 2020 de grootste afzetmarkt voor auto’s in Europa zijn, zegt Opel-topman Neumann. De autofabrikant zet zijn kaarten ondanks de Oekraïnecrisis op de Russische markt. Niet alleen daar laat Opel weer zijn ‘aanvalsmentaliteit’ zien.

DB Schenker

Deutsche Bahn ontevreden over dochter Schenker

De Deutsche Bahn beloofde zichzelf hoge omzetten bij Schenker Logistics. Maar het dochterbedrijf dat ook actief is in Nederland voldoet niet aan de verwachtingen en brengt zelfs de ambitieuze doelen van DB-topman Rüdiger Grube in gevaar.

Burger King

Burger King vervangt manager na Wallraff-schandaal

De schandalen die door de in Duitsland zeer gevreesde onderzoeksjournalist Günter Wallraff bij Burger King vorige week aan het het licht zijn gebracht, hebben ook personele consequenties. De omstreden franchise-ondernemer Ergün Yildiz heeft zijn managementfunctie neergelegd.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: