Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Verhitte discussie over pensioenen, belasting moet omlaag en harde kern werklozen

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Regering Merkel blijft ruziën over dure pensioensplannen, minister van Financiën Wolfgang Schäuble wil de belasting omlaag brengen en vooral kin Oost-Duitsland woont een harde kern langdurig werklozen.

Pensioensplannen

Regering Merkel steggelt over pensioenen

Meer pensioen voor moeders, en de pensioensleeftijd moet verlaagd worden. Het eerste cadeautje komt van CDU, het tweede van SPD. Samen kosten ze veel geld en dat verhit de discussie over de invulling van deze plannen in Berlijn. Maandag is er een hoorzitting, nu al hagelt de kritiek over de plannenmakers. DIW-econoom Gert Wagner denkt dat het met de problemen wel mee zal vallen.

Belastingen

Schäuble wil burgers ontlasten

De Duitse regering denkt er over na om de belastingen te laten dalen. Burgers profiteren zo van de recordhoge belastingen die dit jaar in de schatkist rollen.

Werkloos

Werkloos sinds de val van de Muur

Nog nooit waren de kansen op de Duitse arbeidsmarkt zo goed als vandaag. Toch is er een harde kern van langdurig werklozen, vooral uit Oost-Duitsland. Ze komen nergens aan de bak. FAZ zocht ze op.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: