Ga naar inhoud

Deutsche Bahn opent busverbinding tussen Eindhoven, Antwerpen en Dusseldorf

Deutsche Bahn start volgende maand met een intercity busverbinding tussen Düsseldorf, Eindhoven en Antwerpen. In samenwerking met Arriva komt er drie keer per dag per richting een verbinding, meldt OV Magazine. Sinds de liberalisering van de busmarkt begin 2013 schieten de 'Fernbussen' als paddenstoelen uit de grond in Duitsland.

De intercity-bus stopt op de luchthaven en het station van Düsseldorf. In Eindhoven en Antwerpen wordt ook gestopt op de stations, meldt OV Magazine. Over prijzen is nog niets bekend.

Booming busmarkt

De intercity-buslijnen schieten bij onze oosterburen als paddenstoelen uit de grond sinds de liberalisering van de busmarkt begin 2013. De bussen zijn vaak goedkoper dan de treinverbindingen, maar bieden veelal hetzelfde of zelfs meer comfort, zoals Wifi en comfortabele stoelen.

Ook Deutsche Bahn (DB) ziet zich genoodzaakt om een agressieve speler te zijn in deze markt. Zo werd eerder dit jaar ook een verbinding tussen Frankfurt en Luxemburg geopend. Overigens denkt automobielclub ADAC er over om hun aandeel in de intercitybussen van Deutsche Post weer te verkopen.

Volgens de Duitse spoorwegen zijn er vooralsnog geen concrete plannen om nieuwe busverbindingen in of met Nederland te openen.

Meer van Duitslandnieuws

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: