Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Merkel bezoekt VS, meer moeders moeten werken en Berlijns vliegveld nu al te klein

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Merkel bezoekt vandaag Obama en wil hem aanspreken op de NSA-affaire. Obama is teleurgesteld over de voorzichtige Duitse houding ten opzichte van Poetin, Duitsland wil meer moeders aan het werk en Berlijns vliegveld voor opening al te klein.

Merkel bezoekt Obama

VS verwachten hardere opstelling Merkel tegenover Poetin

Als bondskanselier Merkel vandaag met de Amerikaanse president Obama praat, moet ze klare taal tegen het bevriende staatshoofd spreken. Experts verwachten geen doorbraak in de NSA-affaire. Tegelijkertijd willen de VS dat Merkel zich harder opstelt tegenover Rusland.

Gezinspolitiek

Duitsland wil meer moeders aan het werk hebben

Politiek en bedrijfsleven moeten meer doen om het werken voor moeders te verlichten. Dat eist de minister voor Gezinszaken Manuela Schwesig (SPD). Maar een nieuwe werkcultuur laat zich niet via een wet afdwingen.

BER

Berlijns vliegveld voor opening al te klein

Niemand weet wanneer het Berlijnse faalvliegveld BER geopend kan worden. Zeker is al wel dat het vliegveld te klein is. De Raad van Toezicht heeft geld vrijgemaakt voor een extra transportband. Maar dat vindt directeur Mehdorn nog niet genoeg.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: