Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Siemens pokert om Alstom, CDU’er feest ook met Poetin en Burger King in de knel

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Siemens wil een bod uitbrengen op het Franse Alstom, maar dat bedrijf heeft de voorkeur voor het Amerikaanse GE. Ook een CDU-politicus feestte met Poetin en Burger King in het nauw door onthullingen Günter Wallraff.

Siemens – Alstom

Alstom is het ontbrekende puzzelstukje voor Siemens

Siemens pokert officieel mee aan om de overname van de Franse concurrent Alstom. Maar het Duitse concern doet geen aanbod zonder voorwaarden. De deal kan het ontbrekende puzzelstukje voor Siemens opleveren. De onderhandelingen zijn riskant en het is daarmee voor topman Joe Kaeser een vuurproef. Intussen ziet Alstom zelf meer in een overname door het Amerikaanse GE.

Poetin-vriendschap

Ook CDU’er feestte met Poetin

Het verjaardagsfeest maandagavond van oud-bondskanselier Gerhard Schröder met de Russische president Vladimir Poetin in Sint-Petersburg, brengt ook de CDU in verlegenheid. Met Schröder en Poetin hief ook de christen-democratische buitenlandexpert Philipp Mißfelder het glas. Het feestje kan een voortijdig einde van zijn carrière betekenen.

Günter Wallraff

Burger King reageert op kritiek Wallraff

De beruchte Duitse onderzoeksjournalist Günter Wallraff bracht deze week voor tv-zender RTL een flink aantal misstanden bij fasfoodketen Burger King aan het licht. Een catastrofe voor het Amerikaanse bedrijf dat alle kritiek nu probeert te pareren.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: