Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Siemens bereid ICE op te offeren, Gabriel als lieveling en belastingdruk moet omlaag

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Frankrijk wil dat Siemens voorkomt dat Alstom in Amerikaanse handen valt, daarbij willen de Duitsers de ICE wel opofferen, Sigmar Gabriel is ondanks impopulaire maatregelen geliefd en Schäuble vecht tegen de belastingdruk.

Siemens

Frankrijk smeekt Siemens om hulp

De regering in Parijs wil koste wat het kost voorkomen dat het Amerikaanse General Electric de Franse industriereus Alstom overneemt. Frankrijk smeekt de Duitse concurrent Siemens om een tegenbod uit te brengen. Dat doen de Duitsers, ze willen er zelfs een icoon van de Duitse industrie – de ICE-trein – er voor op het spel zetten.

Sigmar Gabriel

Gabriel ontpopt zich tot lieveling bij topmannen

De pensioenleeftijd moet omlaag naar 63, er komt een minimumloon en hervormingen op de arbeidsmarkt worden teruggedraaid. Allemaal sociaal-democratische paradepaardjes die de regering Merkel er niet populairder op maken. En eigenlijk zouden veel bedrijven daardoor moeten mopperen op minister van Economische Zaken en SPD-leider Sigmar Gabriel. Toch ontpopt hij zich als lieveling bij de topmannen.

Belastingdruk

Schäuble wil belastingdruk afbouwen

Minister van Financiën Wolfgang Schäuble (CDU) wil de ‘koude progressie’ van belastingen inperken. Volgens Der Spiegel werken de christen-democraten aan een plan om de ‘stille’ belastingverhogingen tegen te gaan.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: