Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Meer Roemenen en Bulgaren, Siemens breekt met koers en Formule 1-baas voor Beierse rechter

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Duitsland veel extra Roemenen en Bulgaren mogen verwelkomen, sinds voor hen de grens open is, Siemens-topman breekt met de koers van zijn voorganger en Formulie 1-baas in een Beierse rechtbank.

Migranten

Veel extra Roemenen en Bulgaren naar Duitsland

Ze zijn vaak goed opgeleid en vinden snel werk. Sinds de grenzen afgelopen januari zijn geopend, zijn er duidelijk meer Roemenen en Bulgaren naar Duitsland gekomen. Onderzoekers van de arbeidsmarkt denken dat het dit jaar wel 180.000 kunnen worden.

Siemens

Siemens-topman Kaeser gooit koers voorganger overboord

Met het afscheid nemen van de logistieke tak begint Siemens-topman Joe Kaeser aan de volgende reorganisatie binnen het concern. De structuur van voorganger Peter Löscher wordt weer op de schop genomen. Want de concurrentie hijgt Siemens in de nek.

Smeergeld

Formule 1-baas voor de rechter in Beieren

Heeft Bernie Ecclestone smeergeld betaald aan een Beierse bankier? De Britse Formule 1-baas moest er donderdag in München over die vraag opheldering geven. Hij gebruikt het proces vooral als zelfverdediging. Sommige van zijn argumenten zorgden zelfs voor hilariteit in de zaal. Uitspraak in het proces volgt op 9 mei.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: