Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Duitse gemeenten eens met tol-kritiek, BMW wil voetbal kijken en McDonalds verliest klanten

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Duitse gemeenten zien een algemene heffing voor de Duitse infrastructuur in plaats van een tolvignet voor buitenlanders wel zitten, Duitse fabrieksarbeiders willen graag het WK-voetbal kijken en steeds minder Duitsers hebben zin in McDonalds.

PKW-Maut

Duitse gemeenten eens met kritiek op tolvignet

Geen tolvignet voor buitenlanders, maar een speciale heffing voor alle automobilisten om geld in te zamelen voor de aftakelende Autobahn. Met zijn kritiek op de PKW-Maut stuit minister-president Torsten Albig van Sleeswijk-Holstein (SPD) op weinig tegengas. Veel Duitse gemeenten zien wel iets in zijn voorstel. Organisaties als de ‘Bond voor Belastingbetalers’ zien dat anders. “Als politici gaten in hun begroting hebben zijn ze er wel erg snel bij om hun handje op te houden bij de burger.”

Werktijden

BMW-medewerkers willen WK-voetbal kijken

Vakbonden eisen dat vroege shifts bij Duitse bedrijven tijdens het WK-voetbal worden verzet naar een later tijdstip. Het is traditie in Duitsland dat bij belangrijke voetbalwedstrijden van de Duitse Mannschaft de productie bij bedrijven als Daimler, Volkswagen en BMW even wordt gepauzeerd. BMW heeft nu toegezegd dat de dagploeg eerder mag ophouden. Maar door het tijdsverschil met Brazilië worden de wedstrijden op een laat tijdstip uitgezonden. De vakbonden hopen dat de vroege ochtendploeg wat langer mag uitslapen.

McDonalds

Duitsers hebben steeds minder zin in McDonalds

Duitse klanten lopen weg bij fastfoodketen McDonalds. Steeds minder Duitsers hebben zin in vette friet en hamburgers uit kartonnen doosjes. De keten krijgt steeds meer concurrentie van bakkerij-discounters en lokale hamburgertentjes.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: