Ga naar inhoud

Meer goederentreinen tussen Rotterdam en Beieren door extra vraag

Niet drie maar vier keer per weer vertrekt er vanaf nu een goederentrein vanuit de Rotterdamse haven met de bestemming Zuid-Duitsland. De Rotterdamse haven meldt dat European Gateway Services (EGS), een dochterbedrijf van logistiek bedrijf ECT in Rotterdam, en TX Logistik AG (TXL) de frequentie hebben verhoogd vanwege de sterk gestegen vraag van de laatste maanden.

De dienst op Neurenberg en München werd twee jaar geleden begonnen en vervoert zowel zeecontainers en containers die op het land worden gebruikt. De extra aankomst en vertrek is op donderdagavond in Nürnberg en München aanvullend op de bestaande aankomsten op maandag-, woensdag- en vrijdagavond. De spoorverbinding kan vooral rekenen op interesse van rederijen, expediteurs en verladers met een groot volume aan import- en exportgoederen. 

De treinen, met elk een capaciteit van 80 TEU (standaard containereenheid), worden door TXL en EGS gezamenlijk geëxploiteerd, waarbij TXL de organisatie en de planning verzorgt. In Rotterdam worden CTT, de Euromax Terminal Rotterdam en de ECT Delta Terminal aangedaan. Doorvoer per truck naar andere terminals en havens zoals bijvoorbeeld Antwerpen, Vlissingen, Terneuzen en Moerdijk is ook mogelijk.

Duitslandnieuws over goederenvervoer:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: