Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Zalando onder vuur, Vapiano’s denkt groot en Duitsland achter bij beursgang

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Zalando ligt wegens de slechte werkomstandigheden flink onder vuur en wil intussen naar de beurs, de grote groeiplannen van Vapiano's en waarom Duitsland een ontwikkelingsland is bij beursgangen.

Zalando

Omstreden Zalando bereidt beursgang voor

Terwijl steeds meer onthullingen over misstanden in het magazijn voor deuken in het imago van onlinewinkel Zalando zorgen, werkt het berdrijf volgens Amerikaanse media aan een mogelijke beursgang. Vakbonden klagen over lage uurlonen van onder de 9 euro en tijdelijke contracten.

Vapiano’s

Onstuitbare groei Duitse pastaketen Vapiano’s

Klein begonnen, snel gegroeid. De restaurantketen Vapioano’s hoort inmiddels bij het vaste meubilair van veel binnensteden. Maar dat is slechts het begin, zo hoopt het Italiaanse restaurant van Duitse komaf. Vapiano’s heeft grote groeiplannen. De keten uit Bonn wil de komende jaren talrijke nieuwe vestigingen openen binnen en buiten Duitsland.

Beursgang

Waarom Duitsland een ontwikkelingsland is bij beursgangen

Duitsland is een ontwikkelingsland als het gaat om de gang naar de beurs. Dat betoogt Christian Kirchner. Volgens hem zal zich deze situatie niet snel veranderen.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: