Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Minimumloon kost 200.000 banen, burger dupe van EU-deal en kritiek op Daimler-baas

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Bij het invoeren van het minimumloon gaan in Duitsland 200.000 banen verloren, gewone burgers dupe van deal Europa over energiekorting voor zware Duitse industrie en kritiek op Daimler-baas ondanks goed resultaat.

Minimumloon

Minimumloon kost Duitsland 200.000 banen

Slecht nieuws voor minister van Werkgelegenheid Andrea Nahles: haar plannen voor het invoeren van een algemeen minimumloon wordt door economen onder vuur genomen. Ze vrezen dat door de maatregel 200.000 banen in Duitsland verdwijnen.

Industrie

Burgers extra dupe van energiekorting voor industrie

De Europese Unie wilde de korting op de energierekening voor de Duitse zware industrie inperken. Dat mislukte. Nu gelden in heel  Europa erg ruime voorwaarden. Dat kan private huishoudens op extra kosten jagen.

Daimler

Kritiek op Daimler-baas Zetsche ondanks goede cijfers

Dieter Zetsche viert bij de jaarvergadering van Daimler zijn succes: de winstdoelstellingen zijn overtroffen. De klanten kopen graag de nieuwe modellen. Toch wil een aantal aandeelhouders de macht van de topman inperken.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: