Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Machinebouwers ontdekken Afrika, Duitse bouwdrift en hoe de Oetker-familie uiteen valt

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Er is minder handel tussen heel Afrika dan met kleine buur Nederland, maar Duitse machinebouwers zien toekomst in Afrika, de bouwfondsen prifiteren van bouwdrift en de Dr. Oetker-oorlog uitgelegd.

Afrika

Duitse machinebouwers ontdekken Afrika

Nog altijd is de handel van Duitsland met het hele continent Afrika kleiner dan met kleine buurman Nederland. Maar de Duitse verwachten veel van de Afrikaanse afzetmarkt. Wat nog ontbreekt is hulp uit de politiek.

Bouwkrediet

Duitse bouwfondsen profiteren van bouwwoede

De rentes zijn historisch laag, veel mensen twijfelen er over waar ze met hun geld naartoe moeten. En uiteindelijk steken ze het in beton. Uiteindelijk profiteren de bouwfondsen daarvan zoals de Rheinische Sparkasse die met vooruitgestoken borst de toekomst tegemoet zien.

  • WirtschaftsWoche: Duitse bouwfondsen profiteren van bouwwoede »

Dr. Oetker

Hoe de Oetker-familie zichzelf uiteen rukt

Een familiebedrijf deelt zichzelf op. De familie Oetker buitelt over elkaar heen. Valt het roemruchte levensmiddelen- een scheepsvaartconcern uit elkaar door halsstarrige erfgenamen?

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: