Ga naar inhoud

Jaime de Bourbon de Parme: Nederland kan leren van Duitse industrie

Jaime de Bourbon de Parme is lid van het Koninklijk Huis en ambtenaar bij het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Op de Hannover Messe vertelt hij over grondstoffen als de basis van hightech. "Duitsland loopt voor op Nederland als het gaat om industrie, Maar Duitsland kan weer leren van Nederland als het gaat om productieketens."

“Nederland is de haven voor de Duitse industrie als het gaat om het aanleveren van grondstoffen”, zegt Jaime de Bourbon de Parme die voor Buitenlandse Zaken een soort ambassadeur is voor grondstoffen. De Duitse industrie is zich veel meer bewust van de geo-politieke gevolgen van het al dan niet ontbreken van grondstoffen, zegt de prins. “Ze zijn daarin een stap verder dan Nederland. Maar wij zijn weer goed in het vinden van slimme oplossingen. Dat is misschien wel ons poldermodel.” Dat zijn de sterke punten van beide landen, aldus De Bourbon de Parme. “En als we samenwerken maakt het ons dus allebei sterker.

Meer van Duitslandnieuws over de Hannover Messe

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: