Ga naar inhoud

Mark Rutte op Hannover Messe: nog meer in relatie met Duitsland investeren

De Nederlandse minister-president Mark Rutte wil nog meer investeren in de relatie met Duitsland dan dat het nu al doet. Dat zei hij maandag aan het eind van de ochtend tegen Duitslandnieuws nadat hij met Angela Merkel een ronde over de Hannover Messe had gemaakt. "We hebben de afgelopen vier, vijf jaar onze relatie op een totaal nieuwe leest gestoeld.

De Nederlandse premier vindt dat ons land moet waken voor  het onderschatten van het belang van de banden met Duitsland. “Ja, ik leid ook handelsmissies naar China, Indonesië en Vietnam. Maar als we niet verder zouden investeren in de relatie met Duitsland, met wie we al zo veel doen en met wie we zoveel meer kunnen doen. Dan zou dat doodzonde zijn voor Duitse en Nederlandse banen.”

https://www.youtube.com/watch?v=Ofr_XRO9LeM#t=37

Betrouwbare Nederlanders

In het rapport dat ING vanmorgen presenteerde bleek dat Duitse bedrijven Nederlandse flexibiliteit waarderen. Maar de andere kant van de medaille is dat Nederlanders hun afspraken niet altijd na komen, zo is een bekende klacht van Duitse zakenmensen. Zo had Rutte het rapport niet gelezen. “Dat is nieuw voor mij. Ik heb juist gelezen dat voor beide landen geldt: ‘Ein Wort ist ein Wort’. Dat is het lastige van die onderzoeken. Je kunt er vaak uithalen wat je uit wilt halen.”

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: