Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Rutte wil af van kaascliché, coalitie ruziet over pensioenen en 35-urige werkweek

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Mark Rutte opende de Hannover Messe met een vraag om aandacht voor Nederlandse hightech, binnen de regering Merkel is ruzie over de verlaging van de pensioensleeftijd en de Duitse handelskamer wil een kortere werkweek voor ouders.

Hannover Messe

Rutte vraagt aandacht voor Nederlandse hightech

Het zijn vooral landen buiten Europa die vandaag de dag hoge groeicijfers laten zien. Bondskanselier Angela Merkel waarschuwt er voor dat Europa moet oppassen de nieuwste industriële revolutie niet uit de handen moet laten glippen. De Nederlandse minister-president Mark Rutte vroeg daarna aandacht voor hightech uit Nederland. “Het is tijd om verder te denken dan clichés. Nederland is meer dan tulpen en kaas alleen.”

Pensioenplannen

Ruzie binnen regering Merkel over pensioenplannen

Vice-voorzitter Julia Klöckner van regeringspartij CDU dreigt de verlaging van de pensioensleeftijd naar 63 jaar te blokkeren. Als de SPD vasthoudt aan het model van minister van Sociale Zaken Andrea Nahles, dan gaat het hele plan wat haar betreft niet door. De christen-democraten vinden het plan te duur en vreest dat er een golf werknemers met vervroegd pensioen gaat.

35-urige werkweek

DIHK wil 35-urige werkweek voor ouders

De Duitse kamer van koophandel (DIHK) pleit voor een kortere werkweek voor werkende ouders. Het maximum voor een fulltime werkweek zou voor vaders en moeders nog maar 35 uur moeten zijn. Daarmee rent de organisatie de open deur van minister voor Gezinszaken Manuela Schwesig (SPD) binnen.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: