Ga naar inhoud

Noordrijn-Westfalen krijgt 440 miljoen euro om beter samen te werken met Nederland

De aan Nederland grenzende Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen krijgt 440 miljoen euro van de Europese Unie om de samenwerking met Nederland en de Duitse deelstaat Nedersaksen in met name de grensregio's te verbeteren. Het bedrag wordt uitgesmeerd over de komende 6 jaar en is beschikbaar voor initiatieven uit het gebied tussen Düsseldorf en Eindhoven.

Noordrijn-Westfalen wil de samenwerking met Nederland en de deelstaat Nedersaksen uitbreiden, schrijft het Mindener Tagesblatt. Hulp daarvoor komt van de Europese Unie. Ongeveer 440 miljoen euro staat tussen 2014 en 2020 ter beschikking voor grensoverschrijdende initiatieven. Dat is 60 procent meer dan in de afgelopen periode.

Concrete en kleine projecten werken

“Onze inzet heeft zijn vruchten afgeworpen. Nu kan de nauwe samenwerking in de Euregio’s weer aan vaart winnen”, zegt minister van Economische Zaken Garrelt Duin van Noordrijn-Westfalen. “We hebben ervaren dat met heel concrete, kleine projecten grote vooruitgang te boeken is.”

Als voorbeeld noemde Duin deze week de harmonisatie van het beroepsonderwijs aan beide zijden van de grens waardoor mensen makkelijker over de grens aan de slag kunnen. “Daardoor ontstonden nieuwe mogelijkheden voor mensen uit de hele regio.” Het bedrag komt voor de helft van de Europese Unie, de rest wordt opgebracht door Duitse deelstaten en Nederland en projectpartners. Onder het grensgebied wordt alles tussen Düsseldorf en Eindhoven gerekend.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandniews nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: