Ga naar inhoud

Krantenkiosk: de beste Duitse innovaties, Aldi moet aardiger worden en werknemers krijgen beter loon

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: de negen finalisten voor de Duitse innovatieprijs, Aldi moet aardiger worden als het überhaupt nog goede filiaalleiders wil vinden en Duitse werknemers merken nu de positieve gevolgen van de economische groei.

Duitse innovaties

De finalisten van de Duitse innovatieprijs

Goedkopere medicijntests, veilige data-opslag en kabels met geheugen: negen geniale uitvindingen hebben het bij de Duitse innovatieprijs tot de laatste ronde geschopt. Vandaag wordt de winnaar bekend gemaakt.

Discounters

Waarom Aldi ineens aardiger voor werknemers wordt

Nog maar een paar jaar geleden hadden discounters als Aldi en Lidl de naam bijzonder slechte arbeidsvoorwaarden te bieden. Maar daar moet nu verandering in komen, omdat de winkels dringend goede filiaalmanagers zoeken.

Reëel loon

Duitse werknemers krijgen meer te besteden

De Duitse economie groeit. Volgens een onderzoek van het IMK-instituut gaat de werknemer de positieve gevolgen daarvan ook in zijn portemonnee merken. Dat ligt ook aan het minimumloon.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandniews nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: