Ga naar inhoud

Hannover Messe moet Nederland op de kaart zetten als innovatief land

Je zou het wel de grootste handelsmissie van Nederland ooit kunnen noemen, zegt de Nederlandse ambassadeur in Berlijn Monique van Daalen. Ze doelt op de Hannover Messe, de grootste industriebeurs ter wereld waar Nederland komende week centraal staat als partnerland. Zeker 270 bedrijven willen laten zien wat Nederland te bieden heeft. Alles is te volgen via Duitslandnieuws.

Duitslandnieuws

Duitslandnieuws is de hele week op de Hannover Messe aanwezig met een cameraploeg en een studio. Via de livestream tussen 09.00 en 18.00 uur is alles op deze site direct te volgen. Via filmpjes zijn interviews en impressies later terug te kijken. Hou de site dagelijks in de gaten voor het programma.

Nederland partnerland

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Nederlandse minister-president Mark Rutte openen zondagavond in Hannover de grootste industriebeurs ter wereld. Nederland is dit jaar uitverkoren als partnerland, vorig jaar was dat nog Rusland. Onder aanvoering van de overheid en brancheorganisaties wil Nederland zich laten zien als innovatief land. Uit Nederland komen 270 bedrijven en er worden 80 seminars georganiseerd. De beurs is van maandag 7 tot vrijdag 11 april in Hannover.

Vorig jaar was Rusland partnerland op de Hannover Messe.

Dat Nederland partnerland is, komt precies op het juiste moment, zegt minister van Economische Zaken Henk Kamp in aanloop naar de beurs. “De Nederlandse productie groeit sterker dan in andere Europese landen. En we willen laten zien hoe verrassend veel innovaties eigenlijk uit Nederland komen.”

Dat sluit aan bij een rapport dat de Nederlandse ambassadeur Monique van Daalen afgelopen zomer in Berlijn presenteerde. Uit onderzoek van de ambassade bleek dat ‘Made in Holland’ een onbekend begrip is in Duitsland. “Daar willen we met de Hannover Messe verandering in brengen.”

Nederland in thema’s

Nederland is in 8 hallen aanwezig, op elke plek met een ander thema. De hoofdlocatie is hal 3, daar staan elektrische stadsbussen, auto’s die op zonne-energie rijden, tot aan kleding met geïntegreerde zonnepanelen. Andere Nederlandse highlights zijn het Holland High-Tech House, en bij het thema ‘Industrial Supplies’ is Nederland sterk vertegenwoordigd. Andere thema’s zijn industriële automatisering, Smart Cities, energie en elektro-mobiliteit.

Beursprogramma

  • Op maandag maken Merkel en Rutte een ronde over de Messe langs de Nederlandse paviljoens.
  • Op dinsdag spreekt minister van Economische Zaken Henk Kamp op een forum over duurzame energie en woont een demonstratie van de Nederlandse solarauto Stella bij.
  • Op woensdag is minister kamp bij een presentatie van TNO, FME en VNO-NCW. Staatssecretaris Sander Dekker is bij een seminar over de samenwerking tussen de Nederlandse en Duitse technologiesector en de creatieve sector aanwezig. Daar spreekt de Nederlandse ontwerper Daan Roosegaarde.
  • Op donderdag spreekt staatssecretaris Dekker op een seminar over het vinden van talent.
  • Vrijdag staat het thema biowetenschap centraal.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandniews nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: